50 TOP SAP ABAP Multiple Choice Questions and Answers pdf

The below List of 50 TOP SAP ABAP Multiple Choice Questions and Answers for beginners and experienced pdf free download
1 Full Buffering would be appropriate for ___________.
A. Transaction Tables
B. Small Static tables
C. Internal Tables
D. Tables with generic Keys

Ans: B

2 What is the basic object of data Dictionary
A. Domains
B. Documentation
C. Data Models
D. Dynpro

Ans: A

3 Search help can not be attach to:
A. Domain
B. field of a table
C. check table
D. Type

Ans: D

4 Sub query usually more efficient because:
A. data is filtered in the database
B. data is filtered on the network
C. data is filtered in the sapgui
D. data is filtered at the application server

Ans: A

5 It is better to buffer a table when
A. When a table is read infrequently
B. When a table is linked to check tables
C. When a table is read frequently and the data seldom changes
D. When a single record is to be picked up

Ans: C

6 In Inner and outer join
A. buffers are always used
B. Choice of buffer can be made to use
C. buffers are always bypassed
D. None of above

Ans: C

7 What is invalid attribute of a domain
A. Type
B. Fixed values
C. Length
D. Header

Ans: D 

8 Data element is an example of
A. Physical Definition
B. Business Object
C. Semantic Domain
D. Technical Domain

Ans: C

9 What is true
A. A view contains data
B. Views can be buffered
C. Views can not be buffered
D. None of above

Ans: B

10 Command flushes the database buffers
A. $TAB
B. $RESET
C. $INIT
D. $FREE

Ans: A

11 How many lists can exist in parallel in an interactive reporting?
A. An Interactive report can have 1 basic list and up to 20 Secondary lists.
B. An Interactive report can have 1 basic list and up to 19 Secondary lists.
C. An Interactive report can have 1 basic list and up to 19 Secondary lists.
D. An Interactive report can have 1 basic list and up to 21 Secondary lists.

Ans: A

12. What are the check tables and value tables? (Multiple Answer)
A. Check table will be at field level checking.
B. Value table will be at domain level checking
C Value table will be at field level checking
D. Check table will be at domain level checking.

Ans: A,B

13. What are presentation and application servers in SAP? (Multiple Answer)
A. Application server is actually a program named Sapgui.exe. It is usually installed on a user’s workstation.
B. Application server is a set of executables that collectively interpret the ABAP/4 Programs and manage the input & output for them.
C. Presentation server is actually a program named Sapgui.exe. It is usually installed on a user’s workstation.
D. Presentation server is a set of executables that collectively interpret the ABAP/4 Programs and manage the input & output for them.

Ans: B,C

14. What is the difference between Synchronous and Asynchronous updates? (Multiple Answer)
A. In synchronous processing, the program waits: control returns to the program only when the task has been completed.
B. In asynchronous processing, the program does not wait: the system returns control after merely logging the request for execution.
C. In asynchronous processing, the program waits: control returns to the program only when the task has been completed.
D. In synchronous processing, the program does not wait: the system returns control after merely logging the request for execution.

Ans: A,B

15. What are the main events interactive reports have? (Multiple Answer)
A. Top-of-page during line selection.
B. At line-selection.
C. At user-command.
D. AT New

Ans: A,B,C

16.How many types of tables exist in data dictionary? (Multiple Answer)
A. Transparent tables
B. Internal Table
C. Pool tables
D. Hash Table
E. Cluster tables
F. Master Data Table
Ans: A,C,E

17. What is the difference between UPLOAD and WS_UPLOAD? (Multiple Answer)
A. WS_UPLOAD - File transfer with dialog from presentation server file to internal table. Data which is available in a file on the presentation server is transferred in an internal table. ASCII & Binary files can be transferred.
B. UPLOAD - To read data from the presentation server into an internal table without a user dialog, use the function module WS_UPLOAD.
C. UPLOAD - File transfer with dialog from presentation server file to internal table. Data which is available in a file on the presentation server is transferred in an internal table. ASCII & Binary files can be transferred.
D.WS_UPLOAD - To read data from the presentation server into an internal table without a user dialog, use the function module WS_UPLOAD.
Ans: C,D

18. Is Session Method, Asynchronous or Synchronous?
A. Asynchronous
B. Synchronous
C. Synchronous and Asynchronous
D. None of above
Ans: B

19. What are the differences between SAP memory and ABAP memory? (Multiple Answer)
A. SAP Memory is a memory area in the internal session (roll area) of an ABAP program. Data within this area is retained within a sequence of program calls, allowing you to pass data between programs that call one another. It is also possible to pass data between sessions using SAP Memory.
B. ABAP Memory is a memory area to which all sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session (as with ABAP memory) or to pass data from one session to another.
C.ABAP Memory is a memory area in the internal session (roll area) of an ABAP program. Data within this area is retained within a sequence of program calls, allowing you to pass data between programs that call one another. It is also possible to pass data between sessions using SAP Memory.
D.SAP Memory is a memory area to which all sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session (as with ABAP memory) or to pass data from one session to another.
Ans: C,D

20. Which data type cannot be used to define parameters?
A. Type N
B. Type C
C. Type F
D. Type P
Ans: C

21. Adding a COMMIT WORK statement between SELECT_ENDSELECT is a good
method for improving performance.
A: True
B: False
Ans:B

22. To select one record for a matching primary key, use ____.
A: SELECT
B: SELECT INTO
C: SELECT SINGLE
D: SELECT ENTRY
Ans: C

23. In regard to MOVE-CORRESPONDING, which of the following is NOT a true
statement?
A: Moves the values of components with identical names.
B: Fields without a match are unchanged.
C: Corresponds to one or more MOVE statements.
D: Moves the values of components according to their location.
Ans: D

24. The ABAP keyword for adding authorizations to a program is ____.
A: AUTH-CHECK
B: AUTHORITY-CHECK
C: AUTHORIZATION-CHECK
D: AUTHORITY-OBJECT
Ans:B

25. To read an exact row number of an internal table, use this parameter of the READ
TABLE statement.
A: INDEX
B: TABIX
C: ROW
D: WHERE
Ans: B ? A

26. To remove lines from a database table, use ____.
A: UPDATE
B: MODIFY
C: ERASE
D: DELETE
Ans: D

27. Which table type would be most appropriate for accessing table rows using an index.
A: Hashed table
B: Standard table
C: Sorted table
D: None of these may be accessed using an index.
Ans: C

28. The following code indicates:
SELECTION-SCREEN BEGIN OF BLOCK B1.
PARAMETERS: myparam(10) type C,
Myparam2(10) type N,
SELECTION-SCREEN END OF BLOCK.
A: Draw a box around myparam and myparam2 on the selection screen.
B: Allow myparam and myparam2 to be ready for input during an error dialog.
C: Do not display myparam and myparam2 on the selection screen.
D: Display myparam and myparam2 only if both fields have default values.
Ans: A

29. The following code reorders the rows so that:
DATA: itab LIKE kna1 OCCURS 0 WITH HEADER LINE.
itab-name1 = 'Smith'. itab-ort01 = 'Miami'. APPEND itab.
itab-name1 = 'Jones'. itab-ort01 = 'Chicago'. APPEND itab.
itab-name1 = 'Brown'. itab-ort01 = 'New York'. APPEND itab.
SORT itab BY name1 ort01.
A: Smith appears before Jones
B: Jones appears before Brown
C: Brown appears before Jones
D: Miami appears before New York
Ans: C

30. If a table contains many duplicate values for a field, minimize the number of records returned by using this SELECT statement addition.
A: MIN
B: ORDER BY
C: DISTINCT
D: DELETE
Ans:C

31. When writing a SELECT statement, you should place as much load as possible on the database server and minimize the load on the application server.
A: True
B: False
Ans: B

32. All of the following pertain to interactive reporting in ABAP except:
A: Call transactions and other programs from a list.
B: Secondary list shows detail data.
C: Good for processing lists in background.
D: AT USER-COMMAND
Ans:C

33. In regard to a function group, which of the following is NOT a true statement?
A: Combines similar function modules.
B: Shares global data with all its function modules.
C: Exists within the ABAP workbench as an include program.
D: Shares subroutines with all its function modules.
Ans: D

34. Errors to be handled by the calling program are defined in a function module's ____.
A: exceptions interface
B: source code
C: exporting interface
D: main program
Ans :A

35. In regard to the START-OF-SELECTION event, which of the following is a true statement?
A: Executed before the selection screen is displayed.
B: This is the only event in which a SELECT statement may be coded.
C: Executed when the user double-clicks a list row.
D: Automatically started by the REPORT statement.
Ans:D

36. The order in which an event appears in the ABAP code determines when the event is processed.
A: True
B: False
Ans: B

37. The SAP service that ensures data integrity by handling locking is called:
A: Update
B: Dialog
C: Enqueue/Dequeue
D: Spool
Ans: C

38. What standard data type is the following user-defined type?
TYPES: user_type.
A: N
B: C
C: I
D: Undefined
Ans: B

39. Which ABAP program attribute provides access protection?
A: Status
B: Application
C: Development class
D: Authorization group
Ans:D

40. Page headers for a secondary list should be coded in which event?
A: TOP-OF-PAGE.
B: START-OF-SELECTION.
C: TOP-OF-PAGE DURING LINE-SELECTION.
D: AT USER-COMMAND.
Ans: C

41. Given:
PERFORM subroutine USING var.
The var field is known as what type of parameter?
A: Formal
B: Actual
C: Static
D: Value
Ans:B

42. The following statement will result in a syntax error.
DATA: price(3) type p decimals 2 value '100.23'.
A: True
B: False
Ans: B

43. The following code indicates:
CALL SCREEN 300.
A: Start the PAI processing of screen 300.
B: Jump to screen 300 without coming back.
C: Temporarily branch to screen 300. *
D: Exit screen 300.
Ans:C

44. Which of the following would be stored in a table as master data?
A: Customer name and address
B: Sales order items
C: Accounting invoice header
D: Vendor credit memo
Ans: A

45. In relation to an internal table as a formal parameter, because of the STRUCTURE
syntax, it is possible to:
A: Use the DESCRIBE statement within a subroutine.
B: Loop through the internal table within a subroutine.
C: Access the internal table fields within a subroutine.
D: Add rows to the internal table within a subroutine.
Ans: C

46. This data type has a default length of one and a default value = '0'.
A: P
B: C
C: N
D: I
Ans: C

47. To prevent duplicate accesses to a master data field:
A: Create an index on the master data field.
B: Remove nested SELECT statements.
C: Use SELECT SINGLE.
D: Buffer the data in an internal table.
Ans: A ? C

48. In regard to the code below, which of the following is not a true statement?
TABLES: KNA1.
GET KNA1.
Write: /1 kna1-kunnr.
END-OF-SELECTION.
A: The GET event is processed while a logical database is running.
B: All the fields from table KNA1 may be used in the GET event.
C: You can code the GET event elsewhere in the same program.
D: None of the above.
Ans: D

49. The following code indicates:
SELECT fld1 FROM tab1 INTO TABLE itab
UP TO 100 ROWS
WHERE fld7 = pfld7.
A: Itab will contain 100 rows.
B: Only the first 100 records of tab1 are read.
C: If itab has less than 100 rows before the SELECT, SY-SUBRC will be set to 4.
D: None of the above.
Ans: D

50. To place a checkbox on a list, use
A: WRITE CHECKBOX.
B: FORMAT CHECKBOX ON.
C: WRITE fld AS CHECKBOX.
D: MODIFY LINE WITH CHECKBOX.
Ans:C

9 comments:

paneendra said...

is this questions are certification questions

Sunit Kelkar said...

nice

Ram Mididoddi said...

Better for Fresher as ABAP Trainers

tirupati raja said...

thankyou for information excellent blog have a great blog possible

bestlearning in sap abap

Camellia Canan said...

I do trust all of the concepts you’ve presented on your post. They’re really convincing and will definitely work. Still, the posts are too brief for newbies. May you please extend them a little from subsequent time?Also, I’ve shared your website in my social networks.
SAP Training in Chennai | SAP ABAP Training in Chennai

Webtrackker Noida said...

Webtrackker technology is the best IT training institute in NCR. Webtrackker provide training on all latest technology such as Sap abap training. Webtrackker is not only training institute but also it also provide best IT solution to his client. Webtrackker provide training by experienced and working in the industry on same technology.Webtrackker Technology C-67 Sector-63 Noida 8802820025

SAP abap Training institute in indirapuram


SAP abap Training institute in Noida


SAP abap Training institute in Ghaziabad


SAP abap Training institute in Vaishali


SAP abap Training institute in Vasundhara


SAP abap Training institute in Delhi South Ex

Albert Smith said...

Wow, the questions have helped me to refresh on my general knowledge about SAP ABAP. I have learned a lot through the shared questions and the PDF. Thanks so much for sharing this article with us and I will be recommending it to our professional writers and editors who offer data analysis services such as Data Presentation Using Stata.

manishagaur said...

Thanks for sharing this Informative content.
SAP HR Training institute in Delhi

gilledashivani said...

Great information. the information provided is of great use as i got to learn new things. If you are looking for real time training in SAP ABAP, kindly contact sieve software
Sieve software offers real time training by industry experts with live projects and placement support.
SAP ABAP TRAINING IN HYDERABAD

Post a Comment

Blogger news